Fiskeutrustning

Jag tänkte ge bort en fiskeutrustning till min dotters pojkvän och sambo i födelsedagspresent om ett par veckor. Men nu har jag fått beslutsångest då jag inte själv kan något om fiske eller om fiskeutrustning. Jag var sambo i några år med en man som höll på med flugfiske, men det där kände jag direkt var överkurs och jag hade absolut inget intresse av att lära mig mer än det han försökte under en helg i Hökensås. Jag kastade linan och lyckades att trassla in den i blåbärssnår varenda gång jag skulle försöka få ut linan. Efter den helgen så ville jag inte höra talas om något flugfiske, nä jag tycker det är roligare med kastfiske.

Vilken fiskeutrustning behövs?

Vad finns det för bra ”bas” till en komplett fiskeutrustning och när är en fiskeutrustning egentligen komplett? Jag har insett att jag nog blir tvungen att gå in i en ”riktig” fiskebutik för att få råd om vad jag ska köpa, för att beställa på nätet det kommer jag aldrig att klara av att göra på egen hand. Eller så får jag höra mig för bland vänner och bekanta först och sedan kanske få några tips om vad jag ska beställa online.

Vad är komplett fiskeutrustning?

Jag har börjat inse att det kanske inte går att köpa en komplett fiskeutrustning eftersom jag inte ens vet vad det innebär. Det blir nog både för dyrt och för komplicerat för mig. Jag tänker att jag köper ett vanligt kastspö med en ok rulle till och några fiskedrag. Vilka fiskedrag har jag heller ingen aning om men jag får väl luska lite i vilken typ av sjö han brukar fiska i och sedan googla lite på vad för drag som behövs. Det ska jag nog kunna fixa, sedan tänker jag att en håv kanske också är bra när han ska fiska stora fiskar som gädda och gös. Om han nu ens börjar fiska på allvar. Vi får se!