Att lära sig läsa noter

Det är bevisat att vi människor mår bra av att lära oss nya saker, oavsett vad det kan tänkas vara, så stimuleras hjärnan när vi lär oss saker vi inte tidigare bemästrat och dessutom ger det oss en bra boost när vi väl insett att vi blir bättre och bättre på saker. En sådan sak för mig är att lära mig spela olika instrument. Från början var det mormor som sa till mig, lär dig läsa noter Elin. Jag trodde hon hade fått knäpp men insåg efter ett tag att detta faktiskt kanske vore något för mig. Jag älskar musik och uppskattar verkligen att kunna både spela och sjunga. Men att läsa noter har aldrig funnits på agendan.

Varför ska jag lära mig noter?

Men när jag väl tog tag i att lära mig att läsa noter så öppnades en helt ny värld. Det var som om jag såg i färg efter att bara sett i svartvitt. Inte nog med att jag kan använda detta på olika instrument, men också att jag kan spela i princip vad som helst utan att faktiskt kunna det från början. Detta gör att min hjärna stimuleras otroligt bra när jag väl även bara läser noter. Jag har lärt mig det, men jag kan också under tiden jag spelar noterna också lära mig att faktiskt spela just den melodin eller sången.

Lär dig spela med noter

Så är du precis som jag driven och passionerad överlag så skulle jag verkligen rekommendera dig att lära sig spela instrument men kanske mest lära dig grunderna i att läsa noter. Man får öva mycket och det kräver en del tid och uppmärksamhet, men när polletten väl fallit ned så är att lära sig läsa noter det bästa jag någonsin gjort faktiskt. Så tips till dig som vill lära dig något nytt, lär dig läsa noter!