Ta en gruppresa Sydafrika

Att åka bort tillsammans med vänner eller arbetskamrater kan vara härligt. Det kan dock vara svårt att veta vart man ska resa, speciellt om man redan har varit i Thailand femtielva gånger. Ett reseförslag är att boka en gruppresa Sydafrika och upptäcka vad det landet har att erbjuda. Innan ni ger er av måste ni tänka på en del saker vad det gäller pass. Passet måste vara giltigt i minst ett halvår efter hemresan. Passet ska också vara också ha minst två tomma sidor för stämpling. För resa med barn måste man ha med personbevis för barnet skrivet på engelska, personbeviset får inte vara äldre än 3 månader när man lämnar Sydafrika. Har man koll på allt detta kommer resan gå felfritt till.

Vad man kan göra i Sydafrika

Sydafrika är 1,221,037 m2 stort, i jämförelse med Sverige är det runt 3 gånger större och kan bjuda på en upplevelse utöver det vanliga.

I Sydafrika kan man i grupp besöka storstäderna Kapstaden och Johannesburg, Sydafrikas mest historiska städer. På gruppresa till Kapstaden kan man utöver se stadens historiska delar, även se Taffelberget, samt besöka vindistrikt Stellenbosch. Stellenbosch är Sydafrikas mest framgångsrika vindistrikt. För de som hellre åker bort från storstäderna kan ta en tur till Krugerparken, där man kan gå på safari. I Krugenparken finns de så kallade big 5 (de stora fem), vilket är de fem största djuren som man kan hitta i Afrika. Dessa djur är lejon, svart noshörning, afrikansk elefant, leopard och afrikansk buffel.

En annan aktivitet som man kan hitta på ifall man är mer äventyrlig är att dyka med vithajar. Det finns ett perfekt ställe att dyka på några ett antal mil från Kapstaden (tar runt 2 timmar med buss), platsen kallas för Gansbaai. Väl i Gansbaai åker man ut med båt där man sedan får gå in i burar som sakta sänks ner under ytan. Viktigt att tänka på när man åker från Kapstaden är att vara ute i god tid. Det kan vara så att man måste åka redan innan klockan 5 på morgonen. Priset för transfer och dykning ligger på runt 1700 rand per person, vilket är runt 1138 kronor per person.

Kända personer från Sydafrika

Trots att Sydafrika på kartan inte ser så stort ut (även fast det är enormt i jämförelse med Sverige), har det fortfarande kommit en hel del stora och kända personer från landet. Några av dessa kändisar är:

Elon Musk – Entreprenör (Grundaren av bland annat Tesla)
Charlize Theron – Skådespelerska (Vunnit en Oscar för bästa skådespelerska för sin roll i Monster från 2004)
Trevor Noah – Komiker (Arbetar med stand-up och leder just nu The Daily Show på Comedy Central)
J.R.R Tolkien – Författare (Skrev alla böcker om Sagan om Ringen)