Tjäna pengar till klassen eller föreningen – perfekt när ni vill ut o resa!

Skulle du och er klass eller förning vilja sticka ut på en resa någonstans i Sverige, Thailand eller kanske något annat ställe världen? Visst är det kul att få komma iväg med sina kamrater. Studiebesök och korta besök på något museum i kommunen i all ära, men en riktig resa en bit bort är mycket roligare och ett litet äventyr man kommer ihåg.

Låt oss säga att du och din klass är sugna på att åka en vecka till London för att se på fotboll. Vad behöver ni för att nå detta mål? Jo, först får ni planera själva resan; vilket flygbolag ska ni åka med, vart ska ni bo på hotell/vandrarhem, utlägg för mat och dryck, pengar för att åka buss o tunnelbana, inträden till fotbollsmatcher samt övriga utlägg som kan dyka upp under resan. När ni vet hur mycket resan kommer kosta totalt för er klass eller förening är det dags att fundera på hur ni ska finansiera detta. Istället för att ta ett lån är det smart att tjäna pengar till klassen eller föreningen på egen hand.

Varför inte kontakta någon som du och din klass kan sälja produkter för? Då får ni chansen att jobba tillsammans mot ett mål o ni kan peppa varandra under vägen med försäljningen.

När ni hittat en produkt som din klass eller förening ska sälja är det dags att sätta upp en strategi för var och hur ni ska sälja era produkter. Är det smart att åka runt i en minibuss från stad till stad o knacka dörr? Ja, det kan vara en lösning, en annan strategi är att alla ber sina föräldrar låta er dyka upp på deras jobb en dag o sälja era produkter till dem som är anställda där.

Ja, det finns många varianter att lösa detta på pappersprinsen.se kan läsa mer om att tjäna pengar till klassen eller föreningen och det blir kul när ni äntligen får ihop summan till ert mål – då kan ni njuta tillsammans av resan!

En kommentar:

Kommentarer är stängda.