Ska du köpa nya jaktbyxor? Se då hit!

Letar du efter inspiration till in handlandet av jaktkläder inför kommande säsong? Då kan jag som erfaren jägare som hängt med i flertalet år ger dig mina allra bästa tips vad gäller främst jaktbyxor herr, men tipsen gäller väl i stort sett för alla plagg du har på dig ute i skogen under jaktsäsongen.

Som vi alla vet kan hösten vara riktigt ruggig när det kommer till väder och vind. Ibland kommer snön tidigt och ibland är det näst intill sommarvärme ute vissa dagar även i oktober. Men högst troligt är att det är både rått och blött ute, framförallt med tanke på att man oftast är ute och jagar tidigt på morgnarna.

Följsamma jaktbyxor i stretchmaterial

Självklart ska du ha jaktbyxor som är vindtäta och vattentäta. De ska också hålla en bra passform men ändå vara så pass rymliga att du får plats med underställsbyxor under. Tänk också på att materialet du väljer skall ha lätt för att andas, speciellt om du är en av dem i laget som rör sig mycket under passet. Ett bra tips är då även att välja ett par byxor med stretch i som gör att du lätt kan röra dig smidigt ute i skogen.

Man måste ge sig själv de bästa förutsättningarna

Något jag lagt märke till bland alla de byxor jag testat genom åren är att de byxor som varit bäst är de byxor som går att reglera vid benslutet. Det stänger liksom ute grus och smuts som man helst inte vill ha in i sina skor. Under tidiga år hade jag ofta problem med byxor som lätt gick sönder i grenen och knän, därför har jag tagit för vana att köpa byxor som har förstärkningar vid just dessa områden. När du ändå är inne på att införskaffa dig nya bra jaktkläder vill jag slå ett slag för att också köpa ett par riktigt bra kängor eller skor att ha på sig som håller fötterna varma och stänger ute vatten. Lägg också i ett ilägg så att hålfoten får stöd om detta inte finns naturligt i skon från början. Det finns ju inget värre än att få ont i fötterna efter redan en timme när man ska vara ute från morgon till lunch. Man måste ge sig själv de bästa förutsättningarna för att kunna njuta så mycket som möjligt. Stort lycka till, till alla er jaktkompisar där ute!