Inget dåligt väder

Äntligen höst igen, denna underbara årstid. “Sommaren är kort” trodde jag det va som gällde, men nuförtiden känns det som att värmen aldrig vill släppa sitt grepp. Ser fortfarande folk som går i kortbyxor ibland trots att vi redan närmar oss vintermånaderna. Temperaturer som är rekord för senaste hundra åren eller nåt sånt, knappast noteringar man vill se så ofta som vi sett dom nu dom senaste åren. Men återigen till hösten. Luften är frisk och klar och personligen tycker jag naturen är som vackrast den här perioden. Alla träd som skiftar i färg där man kan se skillnaden från dag till dag, vilket skådespel. Det är nu man vill vara ute. “Men det regnar så mycket och är kallt, hur kan du trivas” hör man ofta från vänner och kollegor.

När jag växte upp fick man lära sig att det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Investerar man bara i en bra jacka och ett par byxor och har några underställ samt bra strumpor att byta mellan så klarar man lätt flera dagar i rad utomhus i sämre väder. Jag har skaffat mina egna jakt- och fritidskläder på sidan https://www.jagarliv.se/. Dom fungerar utmärkt både vid fiske på båt, när jag jagar i skogen och på längre promenader med hunden. Lätta men ändå tåliga för både väder och vind.

I dessa tider kan jag verkligen rekommendera att ge er ut i naturen om ni kan. Ingen trängsel, naturlig distansering från alla och man mår så mycket bättre. Vår svenska natur erbjuder något för alla och så länge som man klär sig bra spelar inte vädret någon roll (även om hösten nu haft mestadels bra väder och för höga temperaturer). Jag kan även rekommendera fisket. Kan förstå att jakt inte är för alla men lite enkelt fiske vid en sjö men en varm mysig brasa, något varmt att dricka och lite bra sällskap eller en podcast är toppen!